AKTUELNO

Lazar Milovanović (19) iz Malog Orašja kod Smedereva koji je ubijen u masakru koji je 4. maja prošle godine počinio pomahnitali Uroš Blažić (21) iz Dubone kod Mladenovca, da je živ danas bi proslavio svoj 21 rođendan.

Te kobne večeri Lazar je, podsetimo, trebalo da sačeka majku na autobuskoj stanici kod spomenika Ravni Gaj, ali nažalost nekoliko trenutaka pre toga došlo je do jezivog krvoprolića pa je nesrećna Lazareva majka umesto da vidi nasmejanog sina, zatekla gužvu, jauke, zapomaganje i najgoru moguću vest - njen Lazar je ubijen zajedno sa svojim drugarima.

- Srećan rođendan lepoto majkina. Proslavi ga sa drugarima gore, a mi ćemo sa drugarima ovde svake godine slaviti dan tvog rođenja. Svima nam nedostaješ neizmerno. Fali nam osmeh tvoj i oko plave boje koje nas kao sunce obasja kad nas pogledaš. Srećni smo svi što si bio deo naših života i nema onog ko te poznavao da te nije voleo. A i sada mi se javljaju opet meni nepoznate osobe i kažu mi da si ti nešto posebno da te kroz priču upoznaju i dive ti se, da ti pale sveće i mole se Bogu i za sve vas gore i za nas ovde da nam da snagu za svako novo sutra. Kažu mi da budem ponosna na tebe. A ja jesam i preponosna. Kako i ne bi kad si ti nešto najdivnije što mi se desilo u životu. Kao i sestra tvoja i samo te molim da nju najviše paziš i čuvaš. Kao i uvek što si. Volimo te srećo moja i danas slavimo dan tvog rođenja i naše sreće najveće. Živiš mili - napisala je majka pokojnog Lazara na Fejsbuku, a ispod te objave mogu se videti i tužni komentari njenih pratilaca.


Lazara nisu zaboravili ni njegovi prijatelji koju su na društvenim mrežama, takođe, objaviljivali njegove fotografije, na kojima se može videti da je on uvek bio nasmejan. Potresne poruke koje su bile ispisane na tim slikama su srceparajuće, a skoro svi su mu napisali "da žele da dobro provede svoj drugi nebeski rođenda na nekom lepšem mestu sa drugarima, koji su sa njim gore."

- Slavite gore zajedno kao i uvek. Volim te zauvek srećo moja. Srećan nam dan tvog rođenja jedino moje. Hvala ti što si nam ulepšao živote, slavićemo te zauvek - stoju u nekoliko objava koje je na društvenoj mreži Fejsbuk.


- Laki tu ste, i tu smo slavite kao do sad braćo - napisao je Jovan Ranković, mladić koji je u krvavom piru teško povređen sa četri hitca. Inače, Ranković je tom prilikom objavio fotografiju kako pokojni Lazar i on jedu pljeskavicu.

U masakru koji se dogodio pre 13 meseci pored Lazara Milovanovića ubijeni su i njegovi prijatelji Nemanja Stevanović, Nikola Milić, Aleksandar Milovanović, Marko Mitrović i Petar Mitrović, kao i žrtve iz Dubone, brat i sestra Kristina i Milan Panić, i njihov prijatelj Dalibor Todorović.

Autor: