AKTUELNO

Srđan Janković (50), osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2) iz Bora, promenio je čak tri odbrane otkako je uhapšen 4. aprila.

Janković je uhapšen 4. aprila, priznavši u policiji da je vozio službeni automobil "Fijat Panda" i oborio devojčicu, što se poklapalo s iskazom njegovog kolege, Dejana Dragijevića. Međutim, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, Janković je odlučio ćutanjem braniti sebe. Iako je Dragijević priznao zločin, Janković je izneo detaljnu odbranu, negirajući sve što je prethodno priznao.

Foto: Printscreen/Video Plus, Privatna arhiva

Analitičari ističu da je ovo taktički potez Jankovićeve odbrane, s obzirom na nedostatak materijalnih dokaza i nelogičnosti u slučaju. Neuropsihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je uračunljiv, što ukazuje na svest o situaciji.

Tim povodom, ekipa portala Pink.rs kontaktirala je jednog od najuglednijih advokata današnjice, kako bi nam objasnio šta možemo očekivati u danima i nedeljama pred nama.

Foto: Tanjug/Tanjug Video

Ono što je do sada ispričao policiji nije dovoljno dobro. Možda koristi situaciju jer nema dovoljno dokaza, pa se igra sa izjavama... Ne računa se priznanje ako nije potkrepljeno dokazima znate. Ja mogu da kažem da sam nekoga ubio, i onda se taj neko pojavi znate... - rekao je Fila, a onda se dotakao same verzije ubistva:
Ne postoji savršen zločin, pre ili kasnije neko progovori. Možda nekom bude ponuđena titula zaštićenog svedoka... Ima tu dosta varijanti - naveo je Fila za Pink.rs

Autor: Dubravka Bošković