AKTUELNO

Trojica muškaraca koja su uhapšena u sredu zbog sumnje da su četiri meseca terali devojku (20) da se prostituiše, imala su do detalja razrađenu šemu prljavog posla. Žrtvu je prvoosumnjičeni Saša S. (45) upoznao preko svoje ćerke, a onda ju je šarmirao i ušao u vezu sa njom i to sve sa jednim ciljem - da bi je podvodio.

Kako se saznaje, osumnjičeni Saša S. (45), Ljubomir Đ. (28) i Danijel P. (24) od februara do juna ove godine, iskoristili su teške uslove u kojima je živela devojka (20) i terali su je na prostituciju. U svom prljavom poslu svaki od njih je imao svoju ulogu - jedan ju je terao da se prostituiše, drugi je oglašavao na internetu, a treći vozio do klijenata. Sva trojica su rođaci.

- Saša S. upoznao je svoju žrtvu preko svoje ćerke koja se druži sa njom. To je iskoristio da joj priđe i da je šarmira, a potom uvuče u prostituciju. On je iskoristio njenu zaljubljenost da bi primenom sile i pretnje kod nje stvarao osećanje straha i nemogućnosti samostalnog odlučivanja, te je dalje eksploatisao sa drugom dvojicom osumnjičenih u vidu prostitucije - kaže izvor.

Sašin zet Ljubomir sumnjiči se da je objavljivao oglase na stranici "Se*si adresar", dok se sestrić prvoosumnjičenog Danijel tereti da je devojku vozio do klijenata.

- Oni su njene usluge naplaćivali pola sata 70 evra, sat vremena 120 evra. Novac od pružanja usluga devojka je odmah predavala Saši S. koji je deo novca davao drugoj dvojici osumnjičenih, a oštećenoj samo za egzistencijalne potrebe, često je ostavljajući i bez novca - dodaje izvor.

Podsetimo, policija je pretresom stanova osumnjičenih pronašla više mobilnih telefona i SIM kartica, kao i manju količinu bele praškaste materije koja je poslata na veštačenje.

Kako saznajemo, osumnjičeni su juče saslušani pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu gde su negirali krivicu. Oni su naveli da devojku nisu terali na prostituciju, već da je ona to dobrovoljno radila.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenima se na teret stavlja izvršili krivično delo trgovina ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 12 godina.

Autor: Iva Besarabić