AKTUELNO

Eksplozija koja se dogodila jutros na Cetinju, u kojoj su stradali Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, osetila se u većem delu grada.

Prema prvim rezultatima iz istrage, radi se o eksploziji jače razorne moći, a sumnja se da je eksplozivna naprava bila zakačena za obližnje drvo. Međutim, istraga će potvrditi na koji način je aktivirana. Policija je ogradila šire lice mesta, dok forenzičari vrše uviđaj i izuzimaju tragove.

Prema nezvaničnim informacijama, u OB Cetinje, u svojstvu građana, saslušano je nekoliko osoba. Insprektori u civilu proveravaju objekte, zgrade i kuće koje se nalaze u blizini lica mesta.

Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, koji su stradali u ovoj eksploziji, prema prvim rezultatima istrage, nalazili su se u neposrednoj blizini pored parkiranog vozila za koje se pretpostavlja da su koristili.

Foto: Printscreen/Facebook.com

Vozilo se i dalje nalazi na licu mesta i neoštećeno je, radi se o takozvanom blindiranom vozilu. Od jačine eksplozije popucala su stakla na nekim obližnjim objektima. Kako je u izjavi za medije rekao Predrag Milošević, načelnik hirurgije u cetinjskoj bolnici, na toj ustanovi su se zatresla sva stakla.

Od strane tužilaštva angažovano je i vozilo pogrebnih usluga, u kojem su uneseni određeni delovi koji su izuzeti sa lica mesta, za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama.

Podsećamo, jutros je na Cetinju došlo do aktiviranja eksplozivne naprave pri čemu su stradale dve osobe. Smrtno su stradali Dragan Roganović i Petar Kaluđerović.

"Danas su, u blizini Sportskog centra na Cetinju, oko 09.10 časova, usled aktiviranja eksplozivne naprave, dva lica smrtno stradala, dok su tri lica povređena. Policijski službenici su odmah po saznanju o događaju izašli na lice mesta koje je obezbeđeno.U cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te rasvetljavanja ovoga događaja, službenici Uprave policije u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, preduzimaju intenzivne izviđajne mere i radnje, a o čijem toku i ishodu će javnost biti blagovremeno obaveštena - saopštili su danas iz Uprave policije.

Autor: Iva Besarabić