AKTUELNO

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je pre tačno tri meseca u Banjskom polju. Za sve ovo vreme njeno telo nije pronađeno, a slučaj je obavijen velom misterije, koju će možda razrešiti saslušanja novih svedoka, ali i eventualno novo saslušanje jednog od osumnjičenih za devojčicino ubistvo.

Dejan Radenković, bivši pripadnik MUP-a, povodom tvrdnji da su od tri najavljena svedoka dvojica iz Brestovičke banje kaže da se i pre govorilo o tome da ne mora da znači da ukoliko je telo ostavljeno u neposrednoj blizini gde se desio događaj.

- Nažalost, to vreme od desetak dana do njihovog hapšenja dalo im je prostora da premeste telo na drugu lokaciju - kazao je Radenković za Novo jutro TV Pink.

Kako je dodao, pojavljivanje novih svedoka je dobro i pokazuje da tužilaštvo radi svoj posao i ide ka tome da potkrepi ono što je prvoosumnjičeni rekao.

Radenković je istakao da je vreme to koje ne ide na ruku i naglasio da je bitno sve što brže razrešiti.

Radiša Roskić, advokat, rekao je da to što drugi osumnjičeni hoće da menja iskaz jeste logičan nastavak situacije u kojoj smo se svi našli.

- Dakle, nakon negacije bilo kakvog dodira i kontakta sa nestankom devojčice, sada prvoosumnjičeni, lice koje je navodno na prihvatljiv način priznalo izvršenje ovog teško ubistva, kako se prema nastojanjima tužilaštva može zaključiti... Realno je očekivati da će i on promeniti iskaz - kazao je Roskić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je rekao, možda tu leži prilika da se ovaj enigmatičan slučaj razreši, negde se mora pogrešiti.

Upitan koliko osumnjičeni mogu da budu u pritvoru Roskić kaže da je neki rok za to šest meseci.

Foto: TANJUG/Dopisnik Zaječar/DRUŠTVENE MREŽE

- Ukoliko tužilaštvo ne završi posao, osumnjičeni će morati biti pušteni na slobodu - kazao je Roskić i dodao da ako sud ustanovi da postoje razlozi, može odrediti da oni ostanu u pritvoru.

Podsetimo, Danki se trag izgubio 26. marta, a 4. aprila policija je uhapsila Srđana Jankovića (50) i Dejana Dragijevića (50), radnike borskog "Vodovoda" zbog sumnje da su dete koje je samo izašlo na ulicu udarili kolima, pa zadavili i bacili telo. U istrazi koju vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru, do sada je ispitano 17 svedoka, a za 5. jul zakazano je saslušanje još troje ljudi.

Autor: Marija Radić