AKTUELNO

U Novom Pazaru primetno je pojačano prisustvo policije i podignut je nivo pripravnosti posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije ispred izraelske ambasade u Beogradu.

Policija naoružana dugim cevima raspoređena je na nekoliko lokacija u centru Novog Pazara i ispred zgrade Policijske uprave.

Napad na žandarma u Beogradu izvršio je Miloš Žujović (25), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru.

Foto: Tanjug

Zbog toga će policija izvršiti pretrese na više lokacija u tom gradu.

Podsetimo, ministar Ivica Dačić je rekao da je u Srbiji podignut nivo bezbednosti na crveni nivo nakon terorističkog napada kod ambasade Izraela u Beogradu.

On je rekao da se prioritet da se zaštite građani od terorističkih akata.

"U skladu sa pravilima i instrukcijama Saveta za nacionalnu bezbednost, pošto je došlo do terorističkog akta, što je i zvanično okarakterisan, ja sam proglasio crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizmi", rekao je Dačić i dodao da sada sve jedinice policije postupaju po uputstvima.

Foto: Tanjug

"Građani će videti veće prisustvo policije, na mestima koja su od javnog interesa", rekao je Dačić.

Mladić iz Mladenovca, Miloš Žujović, koji je promenio veru i prešao u islam, upucao je danas iz samostrela pripadnika Žandarmerije ispred ambasade Izraela.

Video: Tanjug

Autor: Jovana Nerić