AKTUELNO

Porodična tragedija u novosadskom naselju Klisa gde je juče B.K. nožem izbo svog sina A.K. (43) dobila je novi obrt jer je, B.K. pre incidenta izvesno vreme zlostavljao.

Slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Novom Sadu gde je za "Blic" potvrđeno da je B.K. zlostavljao sina i pokušao da ga ubije.

- B.K. će biti doveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo zbog sumnje da je izvršio krivično delo pokušaj teškog ubistva člana porodice kog je prethodno zlostavljao. Policija mu je u smislu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici izrekla hitne mere zabrane pristupa i komuniciranja sa žrtvom ali i svim drugim članovima porodice - kažu u Višem javnom tužilaštvu.

Nije precizirano na koji je način B.K. zlostavljao svog sina a za krivično delo za koje je osumnjičen prema članu 114, stav 1. tačka 10 u vezi sa članom 30 Krivičnog zakonika, priprećena mu je kazna zatvora u trajanju od 10 i više godina zatvora.

Izbodeni sin van životne opasnosti
Podsetimo, B.K. je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati i on će u zakonskom roku biti priveden nadležnom tužiocu dok je njegov sin A.K. pušten na kućno lečenje.

- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljen je pacijent A. K. (43) koji je u trenutku prijema svestan, orijentisan komunikativan i hemodinamski stabilan. Pacijent je primljen sa povredama u vidu ubodne rane u predelu abdomena. Nakon kompletne dijagnostike, hirurške obrade i toalete rane pacijent se stabilnog stanja otpušta na dalje kućno lečenje - rekli su za "Blic" nadležni iz Kliničkog centra Vojvodine.

Autor: Iva Besarabić