AKTUELNO

Jedan od mladića imao je samo 19 godina, dok drugi nije bio mnogo stariji.

Dvojica mladića koji su stradali u požaru u potkrovlju zgrade u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu još uvek nisu identifikovani. Prema nezvaničnim informacijama, jedan mladić je identifikovan, ali još uvek se čekaju rezultati obdukcije, koji bi trebalo da potvrdi tvrdnje osobe koja ga je navodno prepoznala.

U međuvremenu, u novosadskom Višem javnom tužilaštvu preduzimaju se sve mere i radnje kako bi se utvrdio identitet stradalih mladića i uzrok požara.

Mladići su živeli na adresi u Ulici Laze Telečkog svega nekoliko meseci, a prema rečima komšija, nisu pravili probleme i retko su komunicirali sa stanarima zgrade. Iako su se javljali u prolazu, niko nije imao bliži kontakt sa njima.

Prema rečima jedne komšinice, jedan od mladića imao je samo 19 godina, dok drugi nije bio mnogo stariji. Njihov tragičan kraj ostavio je komšije u neverici i šoku, a detalji o tome kako su se mladići našli u prostoriji u trenutku požara i kako nisu uspeli da pobegnu još uvek nisu poznati.

Podsetimo, Vatrogasna brigada Novi Sad je dobila dojavu o požaru u ponedeljak u 8:57 ujutru, a ekipe su veoma brzo reagovale i stigle na lice mesta. Vrata stana iz kojeg je dolazio dim bila su zaključana iznutra, pa su vatrogasci morali nasilno da uđu u objekat. Nakon što su ušli u stan, pronašli su dve osobe u potpuno zatamnjenoj prostoriji. Nažalost, uprkos evakuaciji, hitna medicinska pomoć je mogla samo da konstatuje smrt mladića. Uzrok požara i tačan scenario događaja još uvek se istražuju.

Autor: Dubravka Bošković