AKTUELNO

Tokom rutinske kontrole taksi vozila od strane pripadnika policije u Loznici, sinoć je došlo do pucnjave. Tom prilikom je iz vatrenog oružja na pripadnike Granične policije ispaljeno nekoliko hitaca. Od zadobijenih povreda preminuo je policajac Nikola Krsmanović (34).

Nikola je u Loznici bio poznat kao dobar i pošten momak. Vest o njegovoj smrti potresla je ceo grad.

- Nikola je bio sjajan momak, završio je srednju školu u Kamenici, posle i policijsku akademiju u Kamenovcu, gde je i radio par godina. Kasnije je prešao u Žandarmeriju i tu je bio poslednjih 10 godina. Prošlo leto mi je pričao, da bi voleo da se vrati u svoj kraj, da živi sa porodicom, nije bio oženjen i nije imao devojku i to je bio jedan od razloga zašto je poželeo da se vrati u rodni kraj, verovatno u želji da se oženi… Pre godinu dana je dobio premeštaj u Loznicu. Jutros čujem da je ubijen, ne mogu da verujem - kaže dobar drug ubijenog policajca.

Foto: Pink.rs, Privatna arhiva

Ne samo Loznica, cela Srbija tuguje i žali za ubijenim policajcem, koji je život izgubio na tako tragičan način.

Pomagač uhapšen u Bijeljini

U Bijeljini je danas lišeno slobode lice koje se dovodi u vezu sa osumnjičenim za ubistvo jednog i ranjavanje drugog policajca u Loznici.

Osumnjičeni je uhapšen u jednom ugostiteljskom objektu u Račanskoj ulici.

Opsadno stanje u Loznici
Veliki broj policije nalazi se u Loznici gde intenzivno češljaju svaki deo ovog grada u potrazi za Artanom Hajrizijem koji se sumnjiči da je noćas na graničnom prelazu ubio policijaca Nikolu Krsmanovića. Komšije koje žive nedaleko od mesta gde je se dogodio nezapamćeni zločin u šoku su, a kako pričaju za "Blic" noćas su čuli pucnjavu, a potom videli policajca kako leži na asftaltu.

Otac tvrdi da je Artan u Nemačkoj

Mustafa Hajrizi, otac Artana i Fatona Hajrizija, tvrdi za albanski "Nacional" da je Faton Hajziri uzeo pasoš svog brata Artana koji je osumnjičen za ubistvo policajca u Loznici.

Podsetimo, srpska policija ispituje da li je pasoš koji je ispao ubici policajca falsifikat, saznaje.

Foto: Pink.rs

Policajac upucan u glavu

Kako saznajemo, policajac Nikola Krsmanović je ubijen hicem u glavu, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić (50) upucan u rame.

On je hospitalizovan u Opštoj bolnici u Loznici, a kako je za "Blic" rečeno njegovo stanje je stabilno i van je životne opasnosti.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajirzi Artan (33) i nemačka lična karta.

Artan Hajrizi, koji je tražen od strane srpskih vlasti zbog ubistva srpskog policajca, izjavio je da je njegov brat Faton Hajrizi boravio kod njega i da mu je uzeo dokumente.

Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačka lična karta.

Taksista iz Tutina je ubici naplatio prevoz do Loznice 450 evra, a šta je sve rekao o ubistvu u Loznici pročitajte ovde.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je pucanje na granične policajce kod Loznice bio nesumnjivo teroristički akt, kao i da se za počinioca ovog užasnog zločina i dalje utvrđuje da li je reč o osobi koja se lažno predstavlja.

Autor: Dalibor Stankov