AKTUELNO

Policija i dalje potraga za muškarcem, koji je u Loznici ubio graničnog policajca Nikolu Krsmanovića i teško ranio njegovog kolegu Vjekoslava Ilića.

Do pucnjave je došlo kada su policajci, tokom rutinske kontrole, zaustavili vozilo tutinskih registracija. Pretražuju se i leva i desna obala Drine, a u potragu su uključeni helikopteri i dronovi.

Foto: Pink.rs

Novinarka Televizije Pink Antonela Jelić je navela da je među prvima uhapšen taksista koji je prevezao ubicu od Preševa koji je prevezao ubicu od Preševa do Loznice.

Foto: Pink.rs

- Zanimljivo je da ne postoji trag da je ubica prešao administrativnu liniju. Uhapšeni su i neki pomagači - Zoran Radovanović iz Bjeljine koji se tereti da je organizovao taj prevoz i on je poznat od ranije policiji. Isti je slučaj i sa osumnjičenim za ubistvo - istakla je Jelić gostujući u Jutru sa dušom kod Jovane Jeremić.

Podsetila je da se veruje da je osumnjičeni ne Artan, već Faton Hajrizi, ne onaj čija su dokumenta pronađena u vozilu, već druga osoba:

Za njim se traga, oko 150 pripadnika MUP-a iz različih jedinica je uključeno u potragu, uključujući i helikoptere i dronove. Ubica ne zna jezik i nema dokumenta. Ima pištolj, ali se ne zna koliko metaka ima kod sebe

Ukazala je da je reč o čoveku koji je već izvršio jedno ubistvo i proveo je u zatvoru 27 godina, a ove godine je pobegao na teritoriju Bosne i Hercegovine preko Drine.

Autor: Snežana Milovanov