AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić stigao je u Loznicu gde je policija u razmeni vatre likvidirala Fatona Hajrizija.

Podsetimo, Faton Hajrizi je u noći između srede i četvrtka ubio policajca Nikolu Krsmanovića i ranio Vjekoslava I.

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas na mestu gde je likvidiran ubica policajca Faton Hajrizi da će tražiti Nemačkoj da izruči Artana Hajrizija, brata Albanca koji je pucao u Loznici.

"To su bile dve neprospavane noći za sve nas. Bile su angažovane sve linije, policijske stanice, SAJ, helikopterske stanice, uprave granične policije. I saobraćajna policija. Bilo je uključeno 400 ljudi. Doveli smo vas ovde da vidite kako to izgleda. Pucao je, policija ga je likvidirala, nije bilo moguće da se preda. Reč je o surovom i ogrezlom kriminalcu, ovo mu je peto ili šesto ubistvo. Time smo se rešili ne samo albanskog terorizma, već i međunarodnih slučajeva. Nećemo imati ni prema kome milost, policijac je izgubio život na dužnosti, svi su bili u strahu, ubio bi još nekoga".

"Fatonov brat je lagao da mu je ovaj ukrao dokumenta. On mu ih je poslao u Srbiju".

"Dva dana smo ga pratili na kamerama, prvo je ukrao bicikl. Bio je spreman da ubije još nekog, a ne samo policajce".

"Nažalost, sutra ću opet doći ovde, na sahranu Krsmanovića".

- Ako neko ne veruje Rio Tintu, mogli su da dovedu neku drugu kompaniju i nisu morali da 2006. menjaju zakon kako bi isključili javno nadmetanje. Kako je 21 godinu svako verovao Rio Tinto, a u 22. godini poslovanja u Srbiji, niko im ne veruje. 2012. nije bio problem, sa sada je problem. Rio Tinto će iznad sebe imati nivoe i nivoe kontrole, uključujući sad i kontrolu EK. Ako su zaista zabrinuti, parlamentarne političke grupacije, da napravimo u okviru NS poseban odbor da svaki dan ima uvid u sva dokumenta, da odu da kontrolišu... Ako su stvarno zabrinuti za životnu sredinu.

- Važan je stalni dijalog sa lokalnim stanovništvom, ali čitavim. Imate ljude koji su zabrinuti za ovaj projekat, koji nisu, ali i onih koji su za. Imate ljude koji su prodali svoju zemlju Rio Tintu, ali su sada protiv.

- 2016. godine ste imali registrovano lokalno udruženje "Centar za razvoj Jadra", vodio ga je Radomir Filipović, tu je bio i gospodin Kokanović.

Autor: Dalibor Stankov