AKTUELNO

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić pozvao je građane Srbije da na predstojećim lokalnim izborima, koji će se održati u nedelju, 2. juna, glasaju za liste "Aleksandar Vučić-Srbija sutra".

U svojoj izjavi, Stevandić je posebno istakao važnost izbora za stanovnike Novog Sada i Beograda, naglašavajući da istorija nije podigla spomenik nijednom kritičaru niti onima koji omalovažavaju svoju državu.

- Poštovari građani Srbije, posobno Novog Sada i Beograda koji izlazite na izboru u nedelju, moram vas podsetiti da istorija nije podigla spomenik nijednom kritičaru, ni onom koji je omalovažavao svoju državu i stalno je nešto prigovarao. Za razliku od toga, u Srbiji su brojni spomenici, bolnice, putevi, pruge, mostovi, koji su znak da iza onih kojih Srbiju vole ostaju dela, a ne prazne reči. Tako da vi morate da birate između ljudi koji, osim kritika i praznih reči za Srbiju, nisu učinili ništo drugo i onih koji su Srbiji vratili dostojanstvo, koji je grade, vraćaju joj ugled i snagu - rekao je Stevandić.

On je dalje istakao važnost podrške onima koji nisu vređali pripadnike svoga naroda i koji su, osim što su radili i gradili, čuvali dostojanstvo Srbije i nacionalno zajedništvo.

- Takođe, mi iz Republike Srpske nismo zaborali sve uvrede koje su nama upućene bez osnova i razloga i zato pozivamo građane Srbije da glasaju za one koji nisu vređali pripadnike svoga naroda. Koji su pored toga što su radili i gradili, čuvali i dostojanstvo Srbije i naše nacionalno zajedništo. Zato u nedelju, glasajte za listu „Srbija sutra“, glasajte za listu Aleksandra Vučića - zaključio je Stevandić.

Lokalni izbori će se održati 2. juna.

Video: Privatna arhiva