AKTUELNO

Ne smemo da zaboravimo istoriju, ali moramo da živimo za budućnost, a za to je neophodno da donesemo racionalne odluke u sadašnjosti, rekao je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić na predizbornom skupu koalicije okupljene oko SNS u Nišu i pozvao građane da glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Srbija sutra".

Dačić je rekao da je Srbija danas ugrožena i da se nalazi pod velikim pritiscima po svim pitanjima od Kosova i Metohije, Republike Srpske, položaja Srba u regionu...

"Naš odgovor je tu potpuno jasan i mi se tako delimo u odnosu na druge političke struje u Srbiji. Mi tvrdimo da je Kosovo zauvek Srbija, da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i da će tako zauvek ostati, bez obzira ko vrši okupaciju Kosova i Metohije", rekao je Dačić i dodao da je prioritet i očuvanje Republike Srpske.

Dačić je rekao i da su u opoziciji "svi isti" i da govore o tome da je KiM izgubljena priča, da je srpski narod genocidan i da je RS genocidna tvorevina.

"Oni bi našu zemlju da uvedu u NATO, da uvedemo sankcije Rusiji, Kini. Mi se razlikujemo od njih, a oni su svi isti. I Savo Manojlović koji lajkuje rezoluciju o Srebrenici i oni koji su potpisivali zvanično da to bude na dnevnom redu skupštine kao što je Marinika Tepić, kao što su Lazović, Dobrica Veselinović", rekao je on.

Dačić je kazao da su isti i oni koji se skrivaju pod "patriotskim plaštom" kao što su Branimir Nestorović i Miloš Jovanović, ali i neki lokalni partneri u Nišu.

"Zato vas sve pozivam, pozivam sve članove, simpatizere, birače Socijalističke partije Srbije, da izađu na ove izbore, da glasaju za listu 'Aleksandar Vučić - Niš sutra', odnosno Srbija sutra širom Srbije zato što je to u vitalnom interesu Srbije", poručio je Dačić.

Dačić je rekao i da je južna Srbija najpatriotskiji deo Srbije i da se odavde oduvek kretalo u borbu za Srbiju, a da se onda taj deo Srbije zapostavi kada se rat završi, ali je istakao da se dolaskom predsednika Aleksandra Vučića na vlast ta politika promenila.

"Da jug Srbije nije samo prvi u ratu, nego i prvi u miru odnosno za razvoj Srbije", rekao je Dačić.