AKTUELNO

Skandal koji je šokirao Srbiju je dobio svoj epilog - legendarni košarkaš Milan Gurović izbačen je iz košarke na šest meseci, ali daleko od toga da je samo on kažnjen.

Gurović je, zbog tuče na utakmici mlađih kategorija Reala i Vizure, pored šest meseci zabrane dodata i novčana kazna u iznosu od 250.000 dinara.

Zbog slabe organizacije utakmice kažnjen je i Real - sa 30.000 dinara zbog nedovoljnog broja redara, zbog nedostavljanja potvrde o prijavi utakmice pre početka susreta, nadležnom MUP-u, a sa 70.000 dinara, zbog ulaska navijača na teren po završetku meča, a pre potpisivanja zapisnika.

Vukman Gurović, sin Milana Gurovića i košarkaš Reala, kažnjen je zabranom igranja tri meseca i sa 18.000 dinara, Simon Majok je dobio kaznu od četiri meseca neigranja i 30.000 dinara, a Tadija Stevanović tri meseca zabrane igranja i 18.000 dinara.

Što se ljudi iz Vizure tiče, kazne su sledeće: Strahinja Bogdanović, dva meseca neigranja i 18.000 dinara, Đorđe Antić sa tri meseca zabrane i 18.000 dinara i Nikola Vasić, suspenzija tri meseca i 24.000 dinara.

Kazne su donete posle sprovedenog postupka, delegatskih izveštaja, dopunskog izveštaja delegata, izjava sudija, video snimka, lične opservacije, a na osnovu Disciplinskog pravilnika Košarkaškog saveza Srbije i svi kažnjeni imaju pravo žalbe drugostepenom disciplinskom organu u roku od osam dana.