Nikad nije bilo lakše napraviti domaće kiselo mleko!
Vrlo jednostavan način za pripremu najkvalitetnijeg kiselog mleka. Sve što je potrebno je domaće mleko koje se skuva. Od litra i po odvojite 2 dl u neku činijicu da se hladi. Gledajte da ga što pre ohladite ili sa ledom ili hladnom vodom jer mora brže da se ohladi od ostataka mleka, piše Jovanka Jevtić za blicženu.rs. U mlako skoro hladno dodajte tri kašike vršne kisele pavlake i dobro sjedinite.
Mleko koje vam je u šerpi sipajte u staklene tegle. Dve velike i jednu malu. Kada se mleko prohladi da možete malić držati ravno osam sekundi, a da se ne izgorite to je ta temperatura. Bude toplo, ali ne vrelo. U malu teglu stavite dve supene kašike pavlake sa mlekom i lagano promešajte. Preostalo rasporedite u obe velike tegle.
Tegle stavite u rernu na 60 stepeni 30 minuta. Ugasite rernu i tako ostavite da prenoći. Sutradan stavite u frižider na dva sata i to je to. Izuzetno kiselo mleko. Prijatno!
#mleko