Probajte: zapečene paprike i fini osvežavajući namaz.
ZAPEČENE PAPRIKE
Potrebno je: 500 g mekanog kravljeg sira, 100 g gorgonzole, 4 mesnate crvene paprike, jaje, kašika univerzalnog začina, 2 kašike ulja, so
Cele paprike prokuvajte oko 5 minuta u blago posoljenoj vodi i odmah ohladite vodom. Presecite ih po dužini i očistite od semenki i žilica. Mikserom dobro sjedinite sir sa jajetom, gorgonzolom iseckanom na sitne kocke i univerzalnim začinom. Rasporedite sir u polovine paprika i stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Pecite u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta. Služite kao hladnu zakusku ili uz meso sa roštilja.
FINI OSVEŽAVAJUĆI NAMAZ
Potrebno je: 400 g mladog sira, 200 ml kisele pavlake, kašičica soli, 1/4 kašičice mlevenog bibera, 30 g rena, 70 g mladog luka, kuvano jaje
Ocedite dobro sir i penasto umutite, dodajte pavlaku, ren, so i biber, pa sve dobro sjedinite. Mladi luk sitno iseckajte i umešajte u smesu. Tvrdo kuvano jaje isecite na kockice i pospite po namazu. Mažite na hleb, po mogućstvu sa semenkama, jer je ukusnije.
#Hrana
#Sir
#paprika