AKTUELNO

Cezar salata svakako predstavlja jedno od omiljenih jela u restoranima. Pripema ove obrok salate vrlo je jednostavna, tako da će i amateri u kuhinji uspeti da spreme cezar salatu kao profesionalci.

Sastojci:

100 g dimljene slanine

200 g belog pilećeg mesa

30 g parmezana

3 čena belog luka

2 parčeta tost hleba

veća glavica zelene salate

2 čeri paradajza

sok od 1 limuna

pavlaka

majonez

maslinovo ulje

biber

so

Priprema:

Propržiti par minuta iseckanu slaninu bez dodavanja ulja, potom izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću.

Tost hleb iseći na kocke i pomešati sa izrendanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu da upije višak masnoće.

Piletinu ispeći na gril tiganju, i kada se prohladi iseći je na dugačke trake.

Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti.

Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu.

Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.