AKTUELNO

Ovaj recept je specifiačan, a posebno će se svideti onima koji vole da eksperimentišu sa ukusima. Gulaš slatko-kiselo-slanog ukusa je super kada vam dolaze prijatelji na ručak da pokažete svoje kulinarsko umeće.

Sirće, šećer i ljute papričice su te koje će gulašu dati specifičan šmek. 

Sastojci: 700 g svinjskog mesa, 200 g crnog luka, 100 g slanine, 2 ljute papričice, 2 kašike masti, 1 kašika brašna, 1 lovorov list malo sirćeta, malo paradajz sosa

Foto: Pixabay.com

Priprema: Slaninu isecite na kockice, a luk na tanke trake, pa propržite na zagrejanoj masti. Dodajte meso isečeno na veće kocke i pržite ga da porumeni. Zatim stavite lovorov list, biber u zrnu, so i cele ljute papričice. Dodajte brašno, promešajte, pa sipajte nekih pola litre vode i malo paradajz sosa. Kuvajte oko sat vremena. Na kraju ako želite dodajte malo sirćeta i među prstima šećera radi slatko-kiselog ukusa.

Autor: Z.L.