AKTUELNO

Otkrijte tajne savršene dnevne sobe. Evo kako da izbegnete 3 najčešće greške u dekorisanju i učinite svoj dom prijatnijim mestom!

Kada je reč o uređenju dnevne sobe, greške su lako uočljive, ali se i lako mogu izbeći. Dizajneri enterijera otkrivaju ključne korake za postizanje besprekornog izgleda svake dnevne sobe u kući.

1. Tajna tepiha: Veličina je ključna! Postavite tepih na pravu udaljenost od zidova i neka bude dovoljno velik da obuhvati prostor. To će stvoriti harmoniju i sklad u vašoj dnevnoj sobi. Kristin Harrison, dizajner enterijera, naglašava važnost pravilnog pozicioniranja tepiha kako bi se postigao uravnotežen izgled prostorije. Osim toga, važno je da prednji nogari okolnog nameštaja dodiruju tepih kako bi se stvorio dojam skladnog i dobro uravnoteženog enterijera.

2. Raspoloženje rasporeda: Postavite nameštaj na način koji će podstaći komunikaciju, umesto da stvara prepreke. Mali uglovi i pukotine čine čuda za razgovor i druženje. Kristen Sharer, drugi dizajner enterijera, ističe važnost stvaranja manjih uglova i prostora kako bi se podstakla interakcija među ukućanima. Dnevna soba treba biti mesto koje poziva na druženje i uživanje u kući.

3. Manje je više: Izbegavajte pretrpanost u dekoru. Umesto toga, odaberite pažljivo nekoliko komada koji će istaći vaš stil, ali neće preopteretiti prostor. Laura Williams, još jedan stručnjak za enterijer, naglašava važnost minimalizma u dekoru. Dok ceni personalizovani stil u kući, preterivanje sa sitnicama može učiniti prostor prenatrpanim. Odaberite nekoliko ključnih komada dekora koji će istaći vašu estetiku, a istovremeno ostaviti dovoljno prostora za udobnost i funkcionalnost.

Sa ovim jednostavnim savetima, vaša dnevna soba i dom će zasijati besprekorno i dočekati goste sa stilom bez greške!

Autor: