AKTUELNO

Uređenje enterijera može biti pravi izazov za sve one koji nemaju ideje ili iskustva u tom poslu. Zato se danas ljudi sve češće odlučuju da angažuju stručna lica od kojih očekuju da njihovim idejama daju život kao i da prostor učine funkcionalnim u skladu sa tim.

Još veći izazov predstavlja uređenje manjih prostora, bilo da je reč o pojedinačnim prostorijama ili celokupnim stanovima, najčešće garsonjerama.

Ipak da bi se dobila inspiracija i ideje za uređenje ovakvih prostora nije uvek nužno angažovati dizajnera enterijera već iste možete potražiti na internetu ili časopisima.

Za vas smo izdvojili tri praktična rešenja koja su ujedno i trend u uređenju malih stanova.

Ugradni frižider kao idealno rešenje za kuhinjski prostor

Bez kuhinjskih elemenata se ne može, a kako uklopiti sve što je potrebno u mali prostor ujedno garantujući funkcionalnost? To se može postići ugradnjom i postavljanjem adekvatnih elemenata i uređaja koje je danas lako naći na tržištu.

Ugradni frižider je samo jedan od takvih primera. A upravo je ugradni kombinovani frižider idealno rešenje iz više razloga.

Oni imaju mogućnost promenljive strane otvaranja vrata što osigurava prilagođavanje prostoru. Zapremina ugradnog frižidera koji ima i zamrazivač je optimalna i dovoljna za osnovne potrebe prosečnog domaćinstva. Moguće je naći razne modele, u velikom rasponu kapaciteta i veličina. A prednost je i činjenica da štede prostor i čuvaju svežinu hrane.

Osim toga, pametno treba birati i ostale elemente za kuhinjski prostor, kao što su šporet i rerna, mali kućni aparati, sudopere, viseći delovi i mašine za sudove.

Dimenzije ovih elemenata i uređaja od ključnog su značaja za uređenje malih prostora a određeni brendovi poput Candy mašine za sudove imaju veliki izbor modela različih dimenzija koje će se u ovom slučaju sigurno uklopiti u predviđeni plan i ideje.

Za dnevni boravak birajte sofe na razvlačenje

Kada je u pitanju centralna prostorija svakog doma, dnevna soba, izbori takođe treba da budu kombinacija praktičnosti, estetičnosti i funkcionalnosti.

Zato je idealno rešenje da se bira nameštaj koji je multifunkcionalan. To znači da se mogu koristiti na više načina, uklapajući se svojim dizajnom i dimenzijama u prostor.

Trendi komad koji će svaki dnevni boravak učiniti posebnim i funkcionalnim jesu sofe na razvlačenje.

Ovo fleksibilno rešenje privuklo je pažnju mnogih, a sofe na razvlačenje danas je moguće naći u različitim veličinama, dezenima i dizajnovima. U toku dana imate perfektan komad nameštaja za sedenje, a koji se noću pretvara u udoban krevet za spavanje.

Sofe na razvlačenje jednako mogu biti praktično rešenje za bilo koji manji prostor pa su tako savršen izbor i za gostinske i dečije sobe.

Kupatilo dobija na praktičnosti sa sušačom peškira

Kako je funkcionlanost i praktičnog prostora ključna vodilja prilikom uređenja malih stanova, onda treba misliti i tražiti samo takve komade za sve prostorije. A kupatilo je jedna od najkorišćenijih prostorija.

Tu se moraju naći wc šolja, lavabo, tuš kabina ili kada, kao i najčešće veš mašina. To znači da je ostalo vrlo malo prostora za neki dodatni kupatilski nameštaj. Ali postoji jedna stvar koja ne zauzima puno prostora, praktična je i veoma korisna. Reč je o sušaču peškira ili kupatilskom cevastom radijatoru.

Oni su veoma praktični, samo ime im i govori o jednoj od glavnih svrha – služe za sušenje peškira što njihov specifičan dizjan i omogućava.

Njihov jednostavan dizajn i činjenica da značajno štede prostor u kupatilu u odnosu na standardne modele, ali i to da se mogu naći u više različitih dimenzija sa mogućnošću ugradnje električnog grejača ili opcije grejenja na struju, predstavlju idealno i trendi rešenje u ovom slučaju.

Autor: Pink.rs