AKTUELNO

Empatija je prelepa ljudska osobina, koja nam omogućava da se povežemo sa drugima, razumemo njihova osećanja i ponudimo podršku, kada je to potrebno. Ne posedujemo svi ovaj kvalitet u jednakoj meri, a astrologija često ukazuje na to da su neki znaci prirodnije empatičniji od drugih.

Rak

Kao negovatelji zodijaka, Rakovi su neverovatno u skladu sa emocionalnim strujama oko sebe. Oni mogu da osete kada neko ima težak dan, bez izgovorene reči i neće oklevati da ponude rame na koje mogu da se oslone. U njihovoj je prirodi da se brinu o drugima, što ih čini jednim od najempatičnijih znakova. Ali pazite! Njihova meka srca takođe mogu dovesti do toga da previše duboko preuzmu osećanja drugih ljudi.

Ribe

Ribe su sanjari zodijaka, poznati po svom bogatom unutrašnjem svetu i dubokoj osetljivosti. Oni ne samo da razumeju tuđa osećanja, već ih mogu skoro osećati kao svoja. Njihova povećana emocionalna inteligencija omogućava im da lako hodaju u tuđim cipelama i nude istinsku udobnost i podršku. Ali zapamtite, baš kao dvostrani novčić, ovaj nivo empatije ponekad može postati neodoljiv za naše prijatelje Ribe.

Vaga

Vage teže pravednosti i jednakosti u svemu. One se vešto postavljaju u položaj drugih, nude empatično uho i umiruju sve sukobe sa svojom diplomatskom prirodom. Vage zaista veruju u izreku „Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se prema vama ponašaju“, a njihov empatičan pristup životu je svedočanstvo toga.

Škorpija

Naravno, oni možda nisu prvi znak koji vam pada na pamet kada pomislite na „empatiju“, s obzirom na njihovu reputaciju da su intenzivni i misteriozni. Ali ne dozvolite da vas to zavara. Škorpije imaju neverovatnu dubinu emocija i sposobnost da razumeju stvari ispod površine. Oni osećaju stvari koje drugi ne mogu i nude empatiju sa mesta dubokog razumevanja. Ali budite upozoreni, Škorpije ne izazivaju emocije na površinskom nivou, kada saosećaju, idu duboko.

Autor: Dubravka Bošković