AKTUELNO

Ovi koraci mogu vam pomoći da zacelite svoje srce i nastavite dalje sa više samopouzdanja i spremnosti za nove emotivne izazove.

Prihvatanje

Prvo i najteže je prihvatiti da ta osoba ne oseća isto kao vi. Ljubav se ne može kontrolisati, i ponekad, uprkos vašim osećanjima, druga strana ne uzvraća istim intenzitetom. Prihvatite to i pustite da proces lečenja počne.

Fokus na druge stvari

Usmerite svoju pažnju na druge važne aspekte svog života. Aktivnosti koje vas ispunjavaju i čine srećnima pomažu da se odvojite od misli o toj osobi i fokusirate na sopstveni razvoj i dobrobit.

Razgovarajte sa bliskim osobama

Deljenje svojih osećanja sa bliskim prijateljima ili porodicom može pružiti podršku i razumevanje. Imajući nekoga ko vas sasluša bez osude može biti oslobađajuće i pomoći vam da jasnije sagledate situaciju.

Stavite sebe na prvo mesto

Posvetite sebi pažnju i brigu koju ste možda davali drugoj osobi. Negujte svoje hobije, vodite računa o svom zdravlju i dozvolite sebi da rastete i razvijate se kao osoba.

Ljubav prema sebi

Nemojte zaboraviti na važnost ljubavi prema sebi. Pružite sebi istu pažnju i brigu koju biste pružili nekome koga volite. Volite sebe i cenite svoje kvalitete, jer to je ključ za lični rast i emotivno isceljenje.

Ne ljutite se

Gnev i bes su prirodne emocije u situaciji kada osećanja nisu uzvraćena. Ipak, važno je da ne dozvolite da vas bes preplavi. Prihvatite da su osećanja drugih van vaše kontrole i radite na oslobađanju tog bola.

Ne tražite krivca

Nemojte kriviti sebe ili druge za situaciju u kojoj se nalazite. Ovo je složen emocionalni proces, i okrivljavanje nekoga može dovesti samo do dodatnog bola i konfuzije.

Prekinite svaki kontakt

Da biste mogli da se oporavite, važno je prekinuti svaki vid kontakta sa osobom koja vam nije uzvratila ljubav. To znači prekid komunikacije, praćenja na društvenim mrežama i fokusiranje na sopstveni život.

Autor: Jovana Nerić