AKTUELNO

Kada ste ograničeni vremenom, fokusirajte se na najbitnija područja u kući koja prvo upadaju u oči. Mira deli svoj dugogodišnji trik za brzo čišćenje koji garantuje blistav dom.

Uklonite prašinu

Za brzo brisanje prašine, navucite staru pamučnu čarapu na ruku, poprskajte je sredstvom za čišćenje i prebrišite površine poput stočića za kafu, televizora, potprozorskih daski i komoda. Koristite drugu čarapu za brisanje kade i lavaboa u kupatilu.

Pređite rolerom

Iskoristite roler za skidanje dlačica s odela i kaputa kako biste brzo uklonili prašinu s abažura, venecijanera, plišanih igračaka i drugih površina koje obično zanemarujete prilikom čišćenja.

Osvežite prostor

Posipajte sodu bikarbonu po tepisima, stazama, garniturama za sedenje i dušecima u spavaćoj sobi i ostavite da deluje. Potom dobro usisajte kako biste uklonili neprijatne mirise i osvežili prostoriju.

Osvežite kantu za smeće

Da biste sprečili širenje neprijatnih mirisa iz kante za smeće po kuhinji, utrljajte unutrašnjost polovinom limuna, a zatim je isperite hladnom vodom. Takođe možete koristiti i sodu bikarbonu za istu svrhu.

Bacite stare kataloge i novine

Skupite sve stare kataloge i novine koje su razbacane po kući i odnesite ih odmah u kontejner, umesto da ih ostavljate oko kante za smeće ili blizu izlaza.

Uklonite dlake ljubimca

Ako imate kućnog ljubimca, stavite gumenu rukavicu za ribanje, navlažite je i pređite po krevetu u spavaćoj sobi, nameštaju za sedenje u dnevnoj sobi i ostalim mestima gde vaš ljubimac provodi vreme kako biste brzo pokupili njihove dlačice.

Autor: Jovana Nerić