AKTUELNO

Nakon što se jednog dana pogledala u ogledalo, nešto je puklo u spisateljici Britani Gibons i majci troje dece iz Velike Britanije. Odlučila je da ima seks svaki dan – 365 dana – bez obzira na sve. Svoje iskustvo opisala je na portalu goodhousekeeping.com.

– Ubrzo posle trećeg porođaja izašla sam iz kade i pogledala se u ogledalo. Pomislila sam: „Šta moja mama radi u kupatilu?“. Od tog trenutka nisam želela da budem naga. „Ugasila sam svetla tokom seksa, pokrila stomak i grudi odećom i čekala da muž izađe iz sobe da se presvučem“, priznala je Britani.

Godine su prolazile, a to što nije htela da pokaže svoje golo telo počelo je da je brine.

– Pitala sam se da li se moj muž seća kako izgledam gola. Onda mi je palo na pamet da imamo seks svake noći, 365 dana. Na ovu ideju došla sam nakon razgovora sa prijateljicom koja je radila istu stvar, svako veče – rekla je ona.

U početku joj je ideja o seksu svake noći zvučala odbojno, ali i pomalo intrigantno jer bi je primoravala da svaki dan gleda svoje golo telo.

– Mada, bilo je noći kada sam samo htela da legnem u krevet, da nešto grickam i gledam TV. Meseci su prolazili i počela sam da se radujem tome. Imali smo seks i kada sam imala menstruaciju. Seks je postao više od seksa, neka osećanja su se probudila. Postali smo romantičniji, više smo se dodirivali i svako jutro smo se strastveno ljubili pre odlaska na posao. Naš odnos je sve čvršći i bolji – rekla je Gibons.

Počela je da uživa u seksu i svom telu i konačno je prestala da krije svoje fizičke mane. Prihvatila je da izgleda onako kako je izgledala i prvi put joj je bilo važnije da ima dobar seks nego da joj stomak izgleda ravnije.

– Posle godinu dana prestala sam da nosim odeću kada mi nije bilo potrebno i ležerno sam otišla u kupatilo gola. Odnos sa mojim mužem i mojim telom se neverovatno promenio. Sada, posle tri godine, i dalje imamo seks svako veče – kaže ona.

– Iz svega ovoga oboje smo naučili koliko je seks važan za sreću u braku. Naučila sam da budem bolja žena, bolja majka i sigurnija sam u sebe, osećam se dobro u svojoj koži. I na kraju – nikad se nije radilo o tome da me neko želi, već o tome da li sam želela sebe. A trebalo mi je samo godinu dana seksa da to shvatim – zaključila je.

Autor: Dubravka Bošković