AKTUELNO

Prste da poližete!

Sastojci (za 16 kriški)

700 g višanja iz kompota bez koštica

125 g margarina

125 g šećera

3 jajeta

2 kašike mleka

½ paketića praška za pecivo

200 g polu oštrog brašna

1 kašika kakao praha

Krem

450 ml mleka

1 kesica pudinga od vanile

50 g šećera

150 g butera

Za ukrašavanje

125 g tamne čokoladne glazure
25 g margarina

100 ml čvrsto umućenog šlaga

8 prepolovljenih višanja

kalup za totrtu na rasklapanje (prečnika 26 cm)

margarin

brašno za kalup

poslastičarski češalj za premazivanje krema

Način pripreme

Višnje stavite u cediljku da se iscede. Penasto umutite margarin i šećer, uz postepeno dodavanje jaja, mleka i na kraju dodajte prašak za pecivo i brašno. Kalup na sklapanje podmažite i pospite brašnom. Pećnicu zagrejte na 175°C.

Polovinu testa sipajte na dno kalupa. Drugu polovinu obojite kakao prahom, razmažite i poređajte višnje. Tortu pecite oko 30 minuta. Pažljivo je izvadite iz kalupa i ostavite da se hladi.

Zagrejte mleko, sipajte puding u prahu i šećer i kuvajte dok se ne zgusne. Posle umešajte buter.

Puding mešajte na hladnoj vodi dok se potpuno ne ohladi. Tortu premažite kremom i ostavite da se hladi 2 sata.

Glazuru sa margarinom otopite nad vrelom vodom i premažite preko krema. Poslastičarskim češljem napravite talasastu šaru. Kad se stegne glazura, tortu ukrasite poljupcima od šlaga, višnjama za koktel i listićima kajsije.

Autor: Aleksandra Aras