AKTUELNO

Posno jelo vrhunskog ukusa.

Ako odlučite da pripremate barbuna, napravite ga po ovom receptu – bićete prezadovoljni

Sastojci (za 4 osobe):

4 barbuna od po 200 g

4 kriške bajatog domaćeg hleba

1 kašičica supe od koncentrata ribe

2 kašike seckanog peršuna

300 g pasiranog paradajza

1/2 kesice šafrana

ljuta papričica

so

4 kašike maslinovog ulja

1 čen belog luka

1 glavica crnog luka

Način pripreme:

Pažljivo očistite barbune i operite ih.

Zagrejte polovinu ulja u ekspres-loncu, dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga na umerenoj vatri 2 minuta, mešajući. Dodajte barbune, posle dva minuta ih prevrnite i prelijte pasiranim paradajzom.

Razmutite šafran u 50 ml vode i sipajte preko barbuna, dodajte supu od koncentrata i posolite. Zatvorite lonac i kuvajte četiri minuta.

Ukoliko ima previše tečnosti kada otvorite lonac, izvadite barbune i ostavite sos da se zgusne na jakoj vatri.

Prepecite hleb i natrljajte ga belim lukom. Rasporedite ga na tanjir za serviranje. Stavite barbune sa sosom na hleb, začinite papričicom i ukrasite seckanim peršunom.

Ostavite da odstoji nekoliko minuta da hleb upije i poslužite.

Vreme pripreme: 30 minuta

Autor: Aleksandra Aras