Za ljubitelje marcipana pripremili smo jedan veoma zanimljiv recept.
MEDENO SRCE
Potrebno je:
100 g mlevenih lešnika
250 g meda
300 g brašna
100 g mlevenih oraha
kašičica praška za pecivo
125 g šećera
100 g marcipana
2 kašike ruma
kašika espreso kafe
300 g crne čokolade
prstohvat kardamona
šarene mrvice za ukrašavanje po želji
Šećer i med sipajte u posudu pa zagrejte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada se masa ujednači skolonite sa ringle i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. U drugoj činiji pomešajte brašno, mlevene lešnike, orahe, kardamon i komade marcipana. Sa dve kašike vode razmutite prašak za pecivo, dodajte espreso kafu i rum, pa zajedno sa otopljenim medom sipajte u smesu od brašna. Zamesite glatko testo, umotajte folijom pa prekrijte krpom i ostavite 60 minuta da odstoji. Nakon toga testo razvaljajte oklagijom,
Srcolikom modlicom vadite komade, ređajte ih u podmazan pleh i pecite u rerni na 200 stepeni. Kada su medena srca pečena, istopite čokoladu na pari, premažite ohlađene kolačiće, a da bi bili lepši, ukrasite ih šarenim mrvicama.
#Kolač
#Recept