Zbog neutralnog ukusa avokado se može koristiti za pripremu i slanih jela i poslastica. Odličan je u smutijima, kojima daje pomalo orašast ukus, hladnim čorbama, ali može da se spravlja i kao glavno jelo.
Oljuštite ga, izvadite semenku, napunite ga povrćem i dobili ste vegetarijanski ručak. Dobar je u kombinaciji sa kiselim sastojcima, poput limuna, crvenog luka i sirćeta.
Kada ga kupujete, vodite računa o tome da ne bude previše mekan, ali ni tvrd. Oni mekaniji najbolji su za soseve, a tvrde i nezrele stavite na gril, na 30 sekundi. Možete ga i pohovati, uvaljajte ga prvo u brašno, pa u jaja, i pržite u dubokom ulju.
Meso avokada počinje da oksidira čim je u dodiru sa vazduhom, zato ga odmah upotrebite, ne ostavljajte ga da stoji. Ako baš morate da isečete avokado ranije, prekrijte ga plastičnom folijom.
#Kuvanje
#avokado