Brzo, lako, ukusno.
Sastojci
2 komada pilećih grudi, limun, čen belog luka, pola čaše ulja, kašičica šećera, so, biber, malo ljute aleve paprike, 1/2 kg tikvica, 250 g šampinjona, 3 kašike maslaca ili margarina, čaša pavlake
Način pripreme
Limun iscediti i u sok umešati isečen beli luk, ulje i začine. Meso skinuti s kostiju, ukloniti kožicu, iseckati na kocke.
Oljuštene tikvice iseći na kolutove pa ih prepoloviti, šampinjone oprati i iseći na polovine. Sve zajedno staviti u činiju i preliti marinadom. Držati u frižideru najmanje 2 sata.
Pre prženja, sve malo ocediti i iz nekoliko puta ispržiti na maslacu. U sok od prženja dodati marinat i pavlaku, promešati i nekoliko trenutaka ostaviti da proključa.
#Hrana
#Pileće meso
#Recept