Oduševiće vas i okrepiti.
Sastojci (za 4 osobe)
2 mlada crna luka 2 crvene ljute papričice 400 g pilećeg belog mesa 1 supena kašika ulja 1 l vode 1 kocka supe 140 g pirinča 1 supena kašika ceđenog limuna 2 veća ili 3 manja očišćena paradajza pola avokada peršunov list so ili jedna kašika mešanog začina 1 kesica čips tortilje
Način pripreme
Iseckati luk i papričice na kolutiće i dinstati u ulju na blagoj vatri, dodati meso i još malo dinstati, sve to ubaciti u već pripemljenu supu, dodati pirinač i ljutu papričicu i sve to kuvati 20 minuta.
Zatim dodati sok od limuna, iseckan paradajz i avokado, dodati peršun.
Supu servirati u tanjir i staviti čips tortilju, ko voli, može da doda i limun isečen na kolutove. Prijatno!
#Hrana
#Recept