AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i danas izlazi na teren u Rimu - iako je nakon meča odigranog u petak uveče dobio udarac flašicom u glavu, srpski sportista će trenirati kako bi bio spreman za nastavak turnira.

Njegov termin za trening je od 13:00 do 14:30, a u kompleksu Foro Italiko pojavio se na fantastičan način!

Incident koji je preživeo u petak uveče zbog nepažnje jednog navijača, Đoković je iskoristio za sjajnu foru! Na trening koji se održava na "mestu zločina" Srbin se pojavio u klasičnoj teniskoj opremi, sa kačketom na glavi, ali i kacigom kakvu koriste profesionalni biciklisti! Ovaj rekvizit trebalo bi da ga zaštiti od nepredviđenih okolnosti, ukoliko ponovo ka njemu budu padale flašice!

Još jednom smo videli na delu sjajan smisao za humor srpskog tenisera, o čijem potezu sada može da priča ceo svet. Đoković je očigledno prešao preko neprijatnosti koju je doživeo i udarac koji je dobio nikako neće uticati na njegovo raspoloženje. Ukoliko u narednim danima zabeleži još nekoliko pobeda, osvoji masters u Rimu i pripremi se za Rolan Garos, detalj nakon meča protiv Mutea sigurno neće ni pamtiti.

Svakako mu prioritet u ovom delu karijere nisu turniri poput onog u Rimu. Još ranije je Đoković istakao da do kraja karijere misli samo o osvajanju grend slem turnira, a ova godina je posebna jer se igraju Olimpijske igre na kojima nikada nije osvojio zlato. Priliku će imati na šljaci u Parizu, na istim terenima gde se igra Rolan Garos, pa će biti važno da drugi grend slem sezone odigra na visokom nivou.