AKTUELNO

Odbojkaški klub Partizan ima novog trenera - Dragana Kobiljskog.

Posle odlaska Bojana Janića sa mesta trenera crno-belih, na njegovo mesto je došao Dragan Kobiljski, koji se tako vraća u klub za koji je nastupao u svojoj igračkoj karijeri.

Dragan Kobiljski je kao igrač nastupao između ostalih za Partizan, ali je veliki deo trenerske karijere proveo u Crvenoj zvezdi na čijoj klupi je sedeo punih pet godina 2014-2019. godine.

Dragan Kobiljski je otac devojčice Eme Kobiljski koja je nastradala u strašnoj tragediji 3. maja 2023. godine, kada je u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubijeno devetoro dece i školski čuvar.

Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Dragan je u vreme tragedije bio trener Rapida iz Bukurešta, a uspeo je da osvoji Kup Rumunije.

Nakon prvog trofeja u istoriji kluba, pobedu je posvetio svojoj pokojnoj ćerki, a scene sa proslave su bile izuzetno emotivne.

„Ovde sam vikao – ko je sa nama? Ema!“ - rekao je tada Kobiljski.

Dragan je u ispovesti opisao dane tragedije u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Ja sam nazvao moga kuma i rekao sam mu šta lupetaju ovi na portalima, da u školi ima osmoro mrtvih, a na to meni moj kum govori to je informacija iz MUP-a. Gde se potpuno steže obruč oko mene i ja sada više ja sada više nemam kontrolu, nemam dah, ne mogu da udahnem, ne mogu da dođem sebi, sam sam u nekom mestu u Rumuniji gde nemaš ni brata, ni prijatelja, nemaš nikoga.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

Kada mu je žena javila da je Ema poginula, kaže da se samo srušio.

- I ja sam se samo srušio dole, legao na zemlju i pitao sam zašto je. Zašto? Gde je greška? - rekao je Kobiljski.

Vreme je za novo poglavlje Kobiljskog u trenerskoj karijeri, a kako je i sam rekao, srećan je što je opet kod kuće.

- Poklopile su se ambicije i želje kluba sa mojim ličnim, vraćam se u moj klub i verujem da ćemo imati uspešnu saradnju u narednom periodu. Drago mi je da sevraćam u srpsku odbojku, a zna se šta u njoj predstavlja Partizan. Cilj nam je da ponovo budemo u vrhu srpske odbojke, kao što je to bilo u prethodnim sezonama. Rezultati su potvrda da se u ovom klubu dobro radilo i želimo da nastavimo u tom pravcu - rekao je Kobiljski za Sport klub po potpisivanju ugovora sa crno-belima.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Kobiljski je trenersku karijeru počeo u Borcu iz Starčeva, da bi potom sedeo na klupi Crvene zvezde, Radničkog iz Kragujevca i Rapida.

Bio je pomoćni trener odbojkaške reprezentacije Srbije, kao i Irana