AKTUELNO

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u treće kolo Rolan Garosa.

Olga Danilović priredila je veliko iznenađenje pošto je eliminisala Amerikanku Danijel Kolins u tri seta 2:1 (6:7(3), 7:5, 6:4).

Jedan od najdramatičnijih mečeva u ženskoj konkurenciji na ovogodišnjem Rolan Garosu pripao je Olgi koja je kao kvalifikantkinja uspela da izbaci jednu od igračica kojoj se predviđala završnica turnira!

Videli smo prekid zbog kiše, videli smo i Olginu raspravu sa glavnim sudijom duela koja je trajala čitav minut. Razlog je bila odluka sudije da pozove aut nakon udarca Kolinsove, Olga je bila na loptici, ali je sudija korigovao svoje viđenje i dodelio poen američkoj teniserki. To nije destabilizovalo srpsku teniserku iako je ostala bez prvog seta posle taj-brejka

Umela je Olga u prošlosti često da padne tokom sličnih izgubljenih setova, ali sada je pokazala i svoju drugu stranu. Brdo brejk lopti na obe strane, set u trajanju kao i prethodni s tim da je ovaj pripao srpskoj teniserki.

Morala je Danijel Kolins da zatraži medicinski tajm-aut tokom trećeg seta pri vođstvu Olge Danilović od 2:1, srpska teniserka ju je poprilično mučila i slomila do jedne od najvećih pobeda u karijeri.

Olga je tako od dolaska u Pariz upisala pet trijumfa i za šesti će se boriti sa hrvatskom teniserkom Donom Vekić.