AKTUELNO

Neverovatna količina padavina pala je u Parizu u poslednji sedam dana.

Da ljudi oko vas ne pričaju francuski jezik, ove sedmice u Parizu biste možda eventualno pomislili da niste promašili destinaciju i da se ne nalazite u Manili ili negde na jugoistoku Azije gde je kišna sezona. Ogromna količina padavina, koje su padale apsolutno svakog dana od početka Rolan Garosa, napravila je pravu pometnju kod organizatora.

I u subotu su apsolutno svi dublovi morali da budu otkazani, a mnogi drugi mečevi pomereni. Neki će čak biti premešteni na terene koji imaju krov, a to su samo "Filip Šatrije" i "Suzan Lenglen".

Očekivalo se da posle završetka meča Aleksander Zverev - Talon Grikspor odmah gledamo Novaka Đokovića protiv Lorenca Musetija u večernjoj sesiji, ali to neće biti slučaj.

Naime, doneta je hitna odluka da se nakon meča Zverev - Grikspor uvrsti još jedan, a to je završetak duela Zizu Bergs - Grigor Dimitrov i to u okviru dnevne sesije.

Taj meč prekinut je pri vođstvu Bugarina od 1:0 u setovima i 2:1 u drugom setu uz prednost brejka, tako da se može očekivati da se i oni barem sat i po vremena zadrže na terenu.

To automatski znači da je jako malo verovatno da će duel Novaka i Lorenca početi u planiranih 20.15, odnosno da će biti kašnjenja i početak duela se ne očekuje pre 21.00 čas, a to može da bude i kasnije, ako se prethodni dueli eventualno oduže.

Uz to, Nole najverovatnije neće moći regularno da trenira na "Šatrijeu" pred meč, kao što je to bio slučaj pred duel sa Karbaljesom Baenom.

Sve u svemu, biće ovo dugačko veče za sve na terenima Rolan Garosa.