AKTUELNO

Srpska teniserka će na narednoj listi biti 107. na svetu. Nažalost, niz Olge Danilović na Rolan Garosu završen je danas porazom u osmini finala pošto je nakon bezmalo dva sata borbe pobedu odnela Marketa Vondroušova. listi.

Iako je srpska teniserka imala svoje prilike da napravi korak dalje u Parizu, iskusna Čehinja iskoristila je Olgin umor nakon dva teška meča i plasirala se u četvrtfinale.

Žal za propuštenom šansom sigurno da postoji, ali dobar rezultat na Rolan Garosu mogao bi da da ogroman vetar u leđa Olgi Danilović. Srpska teniserka ostvarila je najveću zaradu u svojoj karijeri pošto je zbog plasmana u osminu finala inkasirala 250.000 evra. Primera radi, prošle godine Olga je turnir u Parizu završila u trećem kolu i tada je zaradila duplo manje novca.


Ipak, posebno važna činjenica je da će srpska teniserka na narednoj WTA listi zabeležiti ogroman skoko. Danilovićeva je Rolan Garos sačekala na 125. mestu svetske liste dok će naredne nedelje zabeležiti ogroman skok i biti 107. na svetu.

Da je pobedila, bila bi na 78. mestu, što bi joj bio najbolji plasman u karijeri i izbegla bi da igra kvalifikacije na Grend slemovima, što bi joj značajno olakšalo situaciju. No, dobra vest je da bi na krilima dobrih igara u Parizu srpska teniserka u narednim mesecima mogla da nastavi svoj napredak na WTA

Autor: