AKTUELNO

Australijski teniser Bernard Tomić (31) predao je meč Japancu Juti Šimicuu na turniru Litl Rok open u Arkanzasu pri vođstvu protivnika 1:0 u setovima.

Ono što je obeležilo ovaj meč jeste zanimljiva scena koja je viđena, kada je Tomić ušao u raspravu sa svojom devojkom Keli Hanom!

Tomić je pre desetak godina važio za jednog od najtalentovanijih tenisera sveta i predviđana mu je blistava budućnost. Nekada 17. igrač sveta imao je mnogo problema u poslednjih nekoliko godina, a brojne povrede i prgav temperament koštali su ga uspešne karijere. Sada je prinuđen da igra na turnirima slabijeg ranga, poput čelendžera u Arkanzasu koji se igra za skromnu nagdaru od 82.000 dolara.

Upravo na tom turniru Tomić je igrao meč protiv Jute Šimicua i izgubio je prvi set sa ubedljivih 6:1. Tokom prvog seta u više navrata je tražio lekarsku pomoć, a u jednom trenutku je odbrusio devojci Hani koja ga je bodrila sa tribina i optužio da je tog jutra bila pozitivna na testiranju na koronu! Ona mu je odgovorila da to nije tačno i da je bila pozitivna dve sedmice ranije! Na početku drugog seta Australijanac je predao meč protivniku, a nedugo zatim je bio pozitivan na koronu!

Inače, Tomić je 2022. godine bio 825. igrač sveta, dok je trenutno na 247. mestu ATP liste. Njegova devojka Hana poznata influenserka. Zanimljivo, nakon svađe Tomić je ugasio svoj instagram profil, dok je Hena ograničila pristup svojim pratiocima.

Autor: