AKTUELNO

Karlos Alkaras, španski teniser, plasirao se u polufinale Rolan Garosa posle pobede nad Stefanosom Cicipasom rezultatom 6:3, 7:6, 6:4. Za mesto u finalu Španac će se boriti protiv Italijana Janika Sinera.

S obzirom na to da je Stefanos Cicipas često izuzetan na šljaci, a da je Karlos Alkaras u Pariz stigao posle povrede od meča grčkog i španskog tenisera očekivao se napet i neizvestan duel. Momak iz Mursije to ipak nije dozvolio.

Već u prvom gemu prvog seta napravio je brejk i najavio Stefanosu šta ga čeka, a do kraja tog seta on se nije suočio sa brejk loptom.

Nastavio je da muči Grka i tokom drugog seta kada mu je takođe u rnaoj fazi oduzeo servis gem, ali ovoga puta Cicipas je uspeo da odgovori odnosno uzvrati brejk.

Iako se činilo da bi taj momenat mogao da probudi grčkog tenisera, Španac je nastavio da bude dominantan pa je tako do prednosti od 2:0 došao posle taj-brejka.

Nešto bolji otpor Alkarasu protivnik je pružio u trećem setu, ali španski teniser ponovo je imao odličan tajming za brejk.
Bio je blizu Cicipas da zapreti u desetom gemu da se još jednom vrati, ali Alkaras to nije dozvolio.

Ova pobeda ujedno je najavila i spektakularno polufinale u kom će se mladi Španac boriti protiv Janika Sinera, novog broja jedan.

Autor: