AKTUELNO

Prvi Svesrpski sabor je još jednom pokazao nesporno jedinstvo Srbije i Republike Srpske, a naši bokseri i bokserke su pravi dokaz sjajne sportske saradnje koja traje dugo. Bokserski savezi Republike Srbije i Republike Srpske su u prethodnom periodu na više načina dokazali da imaju sjajnu saradnju i da neguju bratske odnose.

Višegodišnje sjajne odnose dva saveza su ozvaničili sporazumom o saradnji, koji podrazumeva zajedničke pripreme, edukacije i nastupe u međunarodnim organizacijama. Rezultat saradnje bratskih organizacija je dobijanje organizacije Evropskog prvenstva za kadete. Nakon zajedničke kandidature, EUBC (Evropska bokserska konfederacija) je odlučila da se ovaj šampionat održi u Banja Luci od 1. do 12. avgusta ove godine.

Bratska bokserska saradnja je jedinstvena i po tome što ⁠klubovi iz Republike Srpske ravnopravno učestvuju u Bokserskoj ligi Srbije, organizujući i redovna takmičarska kola za klubove na teritoriji Srpske. ⁠Finale Play off-a Bokserske lige Srbije biće održano od 20. do 23. juna u Banja Luci, na Trgu Krajina, gde će se BK Slavija iz Banja Luke, Novi Pazar , Sombor i Radnički iz Beograda boriti za titulu ekipnog sampiona Srbije.

Bokseri iz Srpske, Sara Ćirković iz Bratunca i Dušan Veletić iz Bijeljine sa ponosom se bore za reprezentaciju Srbije i osvajači su medalja na Evropskom prvenstvu koje je održano u Beogradu. Vrhunskim rezultatima noseći dres Srbije zaslužili su i nacionalno priznanje Republike Srbije.

Nacionalne selekcije Srbije će u avgustu imati zajedničke visinske pripreme na Jahorini, gde će biti gosti Olimpijskog centra Jahorina.

Višegodišnji lični bratski odnosi predsednika dva saveza, Zorana Rašljića i Nenada Borovčanina, preneti su na bokserske organizacije, a ozvaničena saradnja će biti još produktivnija uz podršku predsednika Republike Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika.

Autor: