AKTUELNO

Fizički napadi na srpske navijače od strane Engleza i Albanaca, skandiranje raznih uvredljivih poruka upućenim našim fudbalerima su samo deo onoga što smo mogli videti pred prvu utakmicu koju je igrala reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Boško Đurovski, legendarni fudbaler Crvene Zvezde, kaže da do sada nije bilo nekih većih iznenađenja na turniru, ali da je naša reprezentacija prilično namučila Engleze.

Prvi utisak mi je da nije bilo iznenađenja sve do Slovačke. Prva dva ti dana su pobeđivali favoriti. Iznenadili su me Francuzi, ali i Englezi, dobro smo ih prodrmali i mogu da kažem pomučili. Znam da su Nemci po pitanje organizacije frhunski, tako da mislim da je to sve na visokom nivou -rekao je Đurovski i dodao:
Što se tiče naše igre, čini mi se da smo previše respektovali Engleze, a kada smo primili gol nekako smo se psihički oslobodili. Uzeli smo igru u svoje ruke i žao mi je što nismo barem izjednačili -rekao je Đurovski.

Foto: TV Pink Printscreen

Đurovski se zatim osvrnuo i na izjavu Dušana Tadića koji je negodovao na odluku selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, da zaigra tek u drugom poluvremenu.

Ja se nadam da će se izgladiti situacija, jer je sledeća utakmica od ključnog značaja i ulog je veliki. Ja sam u svojoj karijeri igrao sa velikim igračima, a igrao sam i protiv velikih igrača, međutim, nikada nisam čuo da neko za sebe kaže da je najbolji igrač. To može izazvati neki nemir u ekipi. Ne znam iz kog razloga je Tadić to izjavio. Kako će biti, ne znam, ali očigledno postoji nešto između njega i selektora -rekao je Đurovski.

Foto: TV Pink Printscreen

Darko Tešović, trener FK Novi Sad, smatra da je potez Dušana Tadića bio potpuno pogrešan.

To jedan profesionalac ne bi smeo sebi da dozvoli. Igrači ne mogu da shvate šta je selektorski posao, oni su ti koji odgovaraju za sve i donose odluke. Ako imate problem sa nekom, pokuca se na vrata i popriča, a ne ovako javno, to se nikada ne iznosi -rekao je Tešović.

Tešović dodaje da su reprezentacije Slovačke i Rumunije za sada pokazale najveću slogu i jedinstvo na celom takmičenju, te da se to odrazilo na njihovu igru.

Autor: Iva Besarabić