AKTUELNO

Po prvi put u istoriji mečevi plej ofa Bokserske lige Srbije biće održani u Banjaluci.

U Banjaluci je u četvrtak održan sastanak organizacionog odbora Plej ofa Bokserske lige Srbije. Sastankom je predsedavao Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske, koji je ovom prilikom pružio punu podršku u organizaciji velikog bokserskog događaja, koji će biti održan od 21-23. juna, na Trgu Krajine u Banjaluci.

- Predsedavao sam danas sednicom Organizacionog odbora za održavanje finala Bokserske lige Srbije u Republici Srpskoj. Na ovom velikom sportskom događaju, kojem sam pokrovitelj, još jednom će biti potvrđeni saradnja i jedinstvo bokserskih saveza Republike Srpske i Srbije – poručio je Dodik na svom Instagram nalogu i pozvao građane da u što većem broju isprate ovaj bokserski spektakl.

Foto: FOTO: BSS

Učesnici plej ofa BLS 2023/24. su: BK “Slavija” (Banja Luka), BK “Novi Pazar”, BK “Radnički” (Beograd) i BK “Sombor”.

Predsednik bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin istakao je da je učešće BK Slavija u Bokserskoj ligi Srbije i organizovanje plej-ofa u Banjaluci podsticaj da se saradnja nastavi i sa ostalim klubovima iz Republike Srpske.

Foto: FOTO: BSS

- Ovo je nastavak Svesrpskog sabora koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić inicirao i organizovao u Beogradu, tako da mi dajemo svoj doprinos saboru bokserske braće. Omogućili smo bokserskom klubu „Slavija“ iz Republike Srpske da učestvuje u Bokserskoj ligi Srbije, a plej-of mečevi će biti u Banjaluci što predstavlja podsticaj da ozvaničimo saradnju i sa ostalim klubovima iz Srpske – rekao je Borovčanin.

Foto: FOTO: BSS

Nemerljivu podršku boksu u našoj zemlji i širom regiona godinama pruža Arena Channels Group. Mečevi plej-ofa biće direktno prenošeni na Arena Fight-u, kanalu koji je prenosio sve mečeve Bokserske lige Srbije ove sezone.

Autor: Marija Radić