AKTUELNO

Britanski cenjeni medij "BBC" je na svom portalu objavio opširan tekst sa nekim od legendarnih priča među kojima je i povratak Novaka Đokovića na Vimbldon.

Istakao se jedan veoma interesantan naslov vezan za najboljeg tenisera svih vremena: "Super-čovek - Đoković spreman da prkosi očekivanjima".

Nastavili su da pričaju o njemu samo u superlativu...

- Prkositi svim očekivanjima i dokazati da su skeptici u krivu, gorivo je koje pokreće Novaka Đokovića. Dolazak iz ogromnog deficita da bi prestigao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala u pogledu ukupnih grend slem pobeda je najbolji primer. Drugi je način na koji se 24-struki veliki šampion borio sa fizičkim problemima da bi zaradio neke od svojih najvećih uspeha. Osvajanje rekordne, osme titule na Vimbldonu, nakon operacije povrede kolena 5. juna, verovatno bi bio njegov najveći podvig - piše "BBC".

Prisećaju se izjava Karlosa Alkaraza, smatraju da Novaka nikada ne možete isključiti iz trke za tron.

- 'Nisam došao da igram nekoliko kola. Stvarno želim da idem na titulu. Ne vidim da se suzdržavam'. Podrazumeva se da nikada ne možete isključiti Đokovića, koga je branilac titule Alkaraz opisao kao 'super-čoveka'. Ali, s obzirom na Đokovićevu nedavnu operaciju, 21-godišnji Španac bi morao da se smatra favoritom za titulu. Nedavno krunisani svetski broj jedan Janik Siner - polufinalista prošle godine - ne zaostaje mnogo, dodajući još više verodostojnosti svojim šansama titulom u Haleu za zagrevanje - dodaju.

Autor: Marija Radić