AKTUELNO

Proslavljeni bivši vaterpolista Nikola Rađen je u emotivnoj ispovesti za podkast "U društvu najboljih sa Jovanom Nerić" govorio o najtežim trenucima u karijeri.

2015. godina je na neki način obeležila sportsku karijeru proslavljenog vaterpoliste Nikole Rađena, kako zbog igranja u Olimpijakosu, tako i zbog doping afere zbog koje je godinu i osam meseci bio udaljen iz bazena.

ŽIVOT U GRČKOJ

- Paralela između života u Srbiji i Grčkoj ne može da se napravi. Kvalitet života je drugačiji nego u Srbiji. Meni se tamo dopalo to što su lagani, nema stresa, sve prihvataju na njima udoban način, i u sportskom i u privatnom smislu shvatanja segmenata života. Nisu oni loši što tako rezonuju stvari - rekao je

Olimpijakos je veliko ime, 65 odsto Grka navija za njih, prepoznatljivost mi nije manjkala ni tamo, dodao je on.

Foto: Printscreen YouTube

- Bio je cilj da se dogura što dalje. Pamtim igranje u Grčkoj kao jedan lep momenat tamo - dodao je potom.

DOPING AFERA I BORBA SA VETRENJAČAMA

- Bio sam razapet, osuđen... ne krivim druge, samo sebe. Trenutak nepažnje, slabosti, doveo me je do toga da godinu i osam meseci budem van bazena. Sam sam se borio. U takvim trenucima kada se dešava nešto tako, morate sve da sagledate, napravite dobru strategiju. Imao sam dobre advokate, bio sam samo udaljen iz bazena. Strašna stvar, najstrašnija za moju porodicu i za mene. Nije lako da se normalan život koji vodite samo iseče... - naveo je Rađen prisećajući se najbolnijeg trenutka u sportskoj karijeri.

Mi smo boravili u Atini u tom trenutku kada je bila najveća hajka, kasnije se, kao i svaka stvar provukla, prošla...

- To gledam kao na povredu. Ja sam se posle toga vratio u sport, bio u Dinamu iz Moskve, ostvorio sam tri kupa, tri prvenstva - naveo je Rađen.

Foto: Printscreen YouTube

PODRŠKA

Da sam bio u Srbiji, ne bih dobio podršku, ja sam je ovde dobio od kluba i saigrača iz Grčke, što me iznenadilo. Najteže je bilo suočiti se sa momcima i trenerom, dodao je Rađen.

- Skupio sam snagu, stao ispred njih, niko nije znao šta se dešava, ali eto, svi su došli, pritrčali, zagrlili me - naveo je on.

Suočavanje je najteža stvar, napomenuo je Rađen.

Autor: Dubravka Bošković