AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, stigao je u Pariz, gde će danas prisustvovati otvaranju 33. letnjih Olimpijskih igara, ceremonija počinje u 19 i 30, ali pre toga, predsednik će zajedno sa oko stotinu šefova država i vlada prisustvovati prijemu koji u njihovu čast organizuje domaćin, francuski predsednik Emanuel Makron.

Kako saznajemo, u Parizu će biti sama elita kada su političari u pitanju, ali ne otkrivaju sve zemlje ko će sve biti na spisku, jer postoji šansa da se u poslednjem trenutku spisak imena promeni.

Važno je istaći da je prva dama Amerike već stigla juče u Pariz.

Nema sumnje da će ovo biti prilika i za srpskog predsednika da razgovara sa svim prisutnima i to ne samo o sportu, već i važnom političkim i ekonomskim temama.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik će prisustvovati i otvaranju "Srpske kuće" u Parizu, koja će predstavljati sve potencijale koje naša zemlja poseduje.

Spektakularna ceremonija otvaranja Igara najavljena je na Seni, što je prvi put da se ona izmešta sa nekog stadiona, odnosno van stadiona.

Sena će od 19 i 30 biti glavna pozornica za sve sportiste.

Foto: TV Pink Printscreen

Podignute su mere obezbeđenja na najviši mogući nivo. Postoji i QR kod bez koga ne možete da se krećete u restriktivnim zonama, mada ni on ne garantuje da ćete svuda proći.

Postoje mnogobrojni punktovi sa policijom, koji se nalaze na skoro svakom ćošku, što ne čudi s obzirom da je podignuto preko 70 hiljada policajaca, vojnika, pa čak i predstavnika legije stranaca.

Foto: TV Pink Printscreen

Oni su na ulicama Pariza i obezbeđuju ga, s obzirom da se održava na Seni glavna ceremonija, obezbeđivaće se i iz vazduha.

Mi smo negde oko 165. nacija koja će se provozati Senom i predstaviti naš nacionalni tim.

Autor: Aleksandra Aras