AKTUELNO

Brza i efikasna reakcija MUP-a Srbije i hapšenje napadača na Borka Stefanovića, umesto da izazovu zadovoljstvo što pravna država funkcioniše i što se nasilje kažnjava, izazvalo je bes Dragana Đilasa i Vuka Jeremića, ocenjuje Pokret socijalista.

Kako navode u ovoj partiji, "osude napada došle su kako od predsednika Vučića, tako i od mnogih stranaka vladajuće koalicije, ali i to je izazvalo bes".

- Oni koji su se smejali prebijanju novinarki Pinka, podsmevali pokušaju ubistva predsednika Vučića u Srebrenici, koji nisu nikada rekli ni jednu reč osude kada je ubijen Ranko Panić, koji nisu nikada osudili hapšenja i prebijanja političkih protivnika u vreme kada su vladali Srbijom, sada su pokazali bes i prezir prema svojoj zemlji - navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Predsednika Vučića i Bratislava Gašića, dodaju, Đilas je napao za sve ono što je sam radio dok je bio na vlasti, a Srbiju pokušao da prikaže kao zemlju u kojoj nema pravde.

- U Srbiji se za nasilje kažnjava i ne pita se ni ko ga vrši, ni nad kime se vrši, zakon se poštuje i sprovodi, a to ne može da obraduje doslovce - zaključuje se u saopštenju Pokreta socijalista.

#Dragan Đilas

#MUP Republike Srbije

#Pokret socijalista

#Vuk Jeremić

'