AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je, povodom posebne sednice na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslanicima predstavio izveštaj o KiM, da bi najvažnije bilo da je svih 250 poslanika bilo u parlamentu i razgovaralo.

- Došao je predsednik Republike da kaže istinu građanima o tome u kakvoj smo mi situaciji. Nema ništa važnije nego da je svih 250 poslanika bilo u Narodnoj skupštini i razgovaralo - rekao je Vesić.

On je ukazao na frapantne podatke koji su se juče čuli u Skupštini i na to da je predsednik Vučić govorio kako je srpsko stanovništvo sa Kosova i Metohije sa 98 odsto pao na 15 odsto.

Vesić je naveo da je činjenica da mnogim velikim silama ne odgovara rešavanje kosovskog problema, a mnogima odgovara da postoji problem.

- Ne odgovara da se ovaj problem reši na zadovoljstvo i Srba i Albanaca, jer ako bi se Srbi i Albanci dogovorili, onda su se dogovorila dva najveća naroda na Balkanu i onda na Balkanu više problema nema - rekao je Vesić, zaključivši da je to "jasno kao dan".

#Goran Vesić

'