AKTUELNO

Ministar je gostujući u jutarnjem programu TV Pink ocenio da je Srbija dobila predsednika koji će da radi na jačanju zemlje.

Jedini skup koji je bio redovno prijavljen juče, bio je miting podrške Aleksandru Vučiću, koji je polagao zakletvu za predsednika Srbije, rekao je Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na kontramitingu koji je organizovala bahata opozicija, a koji je bio protivzakonit jer nije bio prijavljen, bilo manje od 800 ljudi, rekao je Stefanović, ocenjujući da je to pokazatelj koliko ljudi nisu za takvu politiku „podela“.

- Njihov skup je bio protivzakonit i neprijavljen, a građani koji su želeli da idu na miting podrške Vučiću su prijavili da su ih vređali, pa čak i polivali vodom, da ne bi otišli na skup, a to pokazuje kolika je bahatost opozicije – ocenio je minitar.

Na pitanje da li je novinarka Danasa zaista bila napadnuta, on je odgovorio da poloiciji nije prijavljen nijedan događaj o napadu na novinarku i pozvao ljude da prijave državnim organima takve slučajeve a ne da prave medijske spekulacije.

- Nikakvog sukoba juče nije bilo u terazijskom tunelu, nego pristlice Zorana Živkovića nisu dale pristalicama SNS-a da odu na miting podrške Vučiću – rekao je Stefanović.

Stefanović je ocenio da je Srbija dobila predsednika (Vučić), koji hoće zajedno sa vladom, građanima i skupštinom da radi ne na deljenju Srbije, već na jačanju zemlje, u kojoj nema više podela i to je najjača poruka koju je juče posle polaganja zakletve za predsednika izjavio Aleksandar Vučić, rekao je Stefanović.

Foto: Printscreen

On je dodao da očekuje da nova vlada i predsednik Srbije nastave da rade na ekonomskom rastu zemlje  koji je započeo Vučić i da se nastavi sa privlačenjem investitora.

Srbija i NATO

Stefanović je rekao da Srbija kao i druge države koje su članice EU, ne želi da bude deo bilo kog vojnog bloka.

- Mi sarađujemo sa NATO paktom i drugim organizacijama širom sveta, onoliko koliko je to u interesu Srbije, bez te vrste saradnje sa NATO mi ne možemo da garantujemo bezbednost Srba – ocenio je ministar, objašnjavajući da NATO pruža najsnažniju garanciju bezbednosti Srbima na KiM.

On je rekao da kako građani tako ni vlast u Srbiji ne želi da bude u NATO paktu.

- Mi hoćemo vojnu neutralnost, jer mislimo da je to najbolje za Srbiju, mi hoćemo dobru saradnju sa Rusijom i Kinom, kao i dobru saradnju sa EU, i to kažemo jasno i glasno. Imamo jasnu poilitiku, jasno je izgovaramo i ona donosi uspehe – rekao je.

Težak posao za novog premijera

Govoreći o budućem premijeru koji treba da zameni Vučića, Stefanović je ocenio da ko god da to bude bio, nova Vlada neće imati lak zadatak.

- Najvažnije je da vlada ima jasan cilj i put kako će da dostigne ono što je Vučić uradio. Neće imati lak posao, to će biti veliki izazov, možda čak i teret, ali ona može da bude uspešna – rekao je Stefanović i dodao da je najbitnije da se formira vlada koja će moći da nastavi putemo kojim je išla prethodna vlada.

- Ja verujem u politiku Vučića, i sve njegove odluke su bile u korist Srbije, ja ne sumnjam u njegov izbor.

- Ne postoji nijedna prijava napada, niti kakav snimak na osnu čega bi mogli da reagujemo- rekao je.

#Nebojša Stefanović

'