AKTUELNO

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost saopštava da protesti opozicije zbog sopstvenog izbornog debakla imaju elemente mentorstva i finansiranja izvan granica Srbije i poziva građane Srbije da ne nasedaju na plaćene aktivnosti iz inostranstva protiv sopstvene države.

Mario Spasić, generalni sekretar Antikorupcijskog saveta, organizacije koja postoji 19 godina, za medije je pojasnio:

"Nema dileme da su protesti opozicije inicirani, projektovani i plaćeni iz inostranstva i to građani Srbije moraju da znaju. Srbija jedva čeka da vidi pripremljene dokaze o tome koja zemlja predvodi napad na Srbiju.
Poptuno je nesporno da opozicija nije vodila kampanju za izbore i nije imala plan za Srbiju, osim što su jedino izvesno znali da će blanko osporavati izborni proces, koji je bio bez bitnijih problema", naveo je Spasić i dodao:

"Najregularniji izbori do sada jesu izbori koji su nedavno okončani. Opozicija mora da zna da se ne može vlast preuzeti lažima, parama i pritiscima spolja.
Opozicija mora da krene sa ozbiljnim redefinisanjem svojih ciljeva i da, umesto para koje dobijaju iz inostranstva i mržnje koju sprovode prema Srbiji, cilj bude razvoj Srbije.
Zato SNS konstantno pobeđuje, zato što konstantno pravi planove za razvoj Srbije i precizira ih u odnosu na mnoge međunarodne i domaće ekonomske i političke okolnosti" - zaključio je Spasić.

Autor: