AKTUELNO

Ministar građevinarstva Goran Vesić objavio je na društvenim mrežama krajnje realno i objektivno poređenje toga kako danas izgleda Železnička stanica u Beogradu, a kako ona u Prištini.

Iskoristio je to da objasni svojevrsnu današnju paradigmu koju ova dva grada imaju i pokazatelj toga koliko je velika greška za Kosovo i Metohiju, kao i tamošnje građane, bila ta „nezavisnost“, kako je oni nazivaju.

- Glavna železnička stanica u Prištini i Beogradu. Ovo je samo jedan od pokazatelja da „nezavisnost” Kosova građanima ovog dela Srbije nije donela ništa, osim stagnacije, iseljavanja, nezaposlenosti, manjka investicija i lošeg materijalnog statusa stanovništva. Onda i ne treba da nas čudi što ekstremni političari poput Kurtija čuvaju vlast zapaljivom retorikom hraneći netrpeljivosti između srpskog i albanskog naroda. Dok se Srbija razvija i postaje lider u ovom delu Evrope, tzv. Kosovo ostaje crna rupa na mapi starog kontinenta. Izgled ovih stanica je paradigma današnjeg Beograda i Prištine. Beograd sa Prokopa ide brzom prugom u Evropsku uniju, a Priština dok god je na čelu privremenih institucija Kurti ostaje izolovana u nemaštini bez prilika za razvoj i napredovanje - napisao je Vesić na društvenoj mreži "Fejsbuk".

Autor: