AKTUELNO

Kako ističe urednik "Informera" ovo je jasna naznaka da nekome odgovara da se u prestonici napravi haos i destabilizuje vlast u Srbiji. Ovo, kako kaže, nije jedini pokušaj, već na spisak svrstava i ubistvo Olivera Ivanovića.

Na naslovnoj strani današnjeg dnevnog lista "Informer" našao se ekskluzivni tekst o hapšenju ubice iz SAD koji je, prema navodima ovog lista, spremao atentat u Srbiji. Kako se navodi, Korbet D, bivši marinac, uhapšen je u štek-stanu u Beogradu, a kod njega je pronađen pištolj CZ-99 sa izbrisanim brojem. Pištolj CZ-99 najčešće se koristi upravo u likvidacijama jer mu se ne može ući u trag.

Ovog Amerikanca su, kako se dodaje, krila dvojica Srba, koji su pričali da je on "došao da obavi posao" i odmah nestane.

Foto: Informer

Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik ovog dnevnog lista ističe da je reč o "opasnoj priči" koja još nije razjašnjena do kraja.

- Daj Bože da nije nešto ozbiljno, ali sve govori da jeste. Obaveštajne službe su operativnim radom došle do štek-stana u kojem je pronađen američki državljanin sa pištoljem i njegovim DNK na istom, što govori da ga je dodirivao i možda koristio - kaže Vučićević.

On dodaje da je za uhapšenog vrlo brzo angažovan jedan od najskupljih advokata u Beogradu.

Foto: TV Pink

- Ovaj Amerikanac je 12 godina bio pripadnik mornaričkih Foka - najelitnije američke vojne jedinice. On nije bio ni običan pripadnik ove jedinice, već pripadnik takozvanog Tima 6, koji čini oko 50 najobučenijih specijalaca. Pripadnici Tima 6 imaju dozvolu za ubistvo (licence to kill) i deluju u kriznim žarištima širom sveta. Konkretno Korbet D. delovao je u Siriji, Iraku, Africi, Južnoj Americi - kaže Vučićević.

Urednik "Informera" kaže i da se Amerikanac, nakon konsultacija sa advokatom, branio ćutanjem, a isto su uradila i dvojica uhapšenih Srba.

Policijska istraga, kako otkriva Vučićević, ide u dva pravca. Prvi je da je Amerikanca angažovao šef jednog narko klana kako bi likvidirao svog konkurenta, a drugi da je poslat po nečijem nalogu "da počini krupno političko ubistvo".

- Ovim slučajem se treba ozbiljno pozabaviti jer nije reč o sitnom kriminalcu, već o obučenom specijalcu - kaže Vučićević.

Simptomatičan je momenat kada je sve ovo, kako kaže, otkriveno.

- Možda je nekome preko okeana baš sad pred beogradske izbore palo na pamet da napravi haos u srpskoj prestonici - kaže urednik "Informera".

Foto: TV Pink

Kada se uzmu u obzir sve ove činjenice, onda se, ističe, i na ubistvo Olivera Ivanovića, koje se dogodilo prvog dana predizborne kampanje, gleda na drugačiji način.

- Prema dostupnim informacijama, ubice Olivera Ivanovića su nakon atentata zapalile automobil i pobegle prema jugu, prema bazi Bondstil. Neću ništa da tvrdim, ali ako uzmemo u obzir informacije o hapšenju Korbeta D, sumnja je osnovana - kaže Vučićević.

On pojašnjava da ova dva događaja mogu i ne moraju biti povezani, ali da je interesantno da se oba događaju u vreme izbora u prestonici, na kojima se lideri ne bore samo za Beograd, već za celu Srbiju i njenu dalju sudbinu i budućnost.

- Ako na izborima pobede lideri dosovske, žute koalicije, u Srbiji će se sve promeniti i istog trenutka će početi da ruše vlast i na republičkom nivou - kaže Vučićević.

Govoreći o sinoćnom protestu ispred zgrade RTS, na kojem se okupilo nešto više od 500 ljudi, on ističe da je demonstrirana agresija i mržnja.

Foto: Printscreen Twitter

- Jasno je da su zaigrali na sve ili ništa. Uporno govore, odnosno lažu, da će Stari savski most biti srušen, iako znaju da neće i da će biti osavremenjen. U svakom slučaju sigurno će biti jeftiniji od Mosta na Adi. Kaže genije od kandidata, tajkun broj 2, da će napraviti pristupne saobraćajnice za Most na Adi, za najskuplji most u Evropi, a možda i u svetu! Pa, neće on da pravi, nego svi mi, jer mi dajemo novac - podseća Vučićević.

Govoreći o izjavi Šutanovca da su Đilas i Pajtić devastirali Demokratsku stranku, urednik "Informera" kaže da je “svaka krpa našla svoju zakrpu”.

- Međusobno se optužuju da su krali i kako sada narod da im veruje? Očigledno je da ih je briga za javne interese, jer im je stalo samo do ličnih. Između lidera opozicije nema nikakve razlike, budući da žele samo jedno - da se dokopaju vlasti! Nema tu mnogo mudrosti - kaže Vučićević, podsećajući na Đilasov dug od 1,2 milijardi evra, in a to da je na kraju mandata Siniše Malog taj dug smanjen za 550 miliona evra.

#Dragan J. Vučićević

#Hapšenje

#Novo jutro

#SAD

#Ubistvo

#atentat

'