AKTUELNO

Pismo novopazarskih Srba predsedniku Aleksandru Vučiću kojim od njega traže pomoć zbog ugrožene bezbednosti upozorava da je ponovo aktivirana stara transverzala nasilja nad srpskim narodom od Kosova i Metohije, preko Raške oblasti, do Bosne i Hercegovine.

Povod za uznemirenost je provokativna i nasilnička manifestacija islamista i separatista koja se odigrala 9. aprila uveče, u noći uoči Ramazanskog Bajrama, na kružnom toku ispred naselja Šestovo, dela Novog Pazara naseljenog srpskim stanovništvom, a ovaj incident je prokomentarisao i sam predsednik Srbije.

Dejan Bulatović, narodni poslanik, siguran je da Đilas polako "gubi konce" što je sve vidljivije u njegovim nastupima i reakcijama.

Đilas polako "gubi konce". On misli da su na političkom diplomatskom nebu svi kao Viola fon Kramon, međutim nisu. Amerika je jedna sila koja ima informacije na terenu i polako dolaze do saznanja šta to Aljbin Kurti radi na Kosovu. Đilas je sada doživeo da ga Amerika iskoristi i sada mu okrene leđa. On je zajedno sa svojom opozicijom pokazao da je spreman da izda svoju zemlju. Aleksandar Vučić ima ideologiju, to je svetski lider i videli smo kako izgleda kada ga je Makron primo, to nije doživeo ni jedan svetski lider. To je jedino doživeo kralj Petar Karađorđević - rekao je Bulatović u Novom jutru sa Jovanom Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Bulatović je otkrio da su u koaliciji Dragana Đilasa potpuni nemiri i svađe, jer su jedni da se izađe na izbore, drugi ne.

Jedino što ih još uvek veže je mržnja prema Aleksandru Vučiću i samim tim prema Srbiji. Oni su traženjem sankcija protiv Vučića, tražili sankcije protiv Srbije -rekao je Bulatović

Foto: TV Pink Printscreen

Saša Milovanović, direktor "Srpskog Telegrafa", ističe da su brojni uticaju koji pokušavaju da naruše stabilnost u Srbiji, sve jasniji.

Imamo silne elemente spolja i iznutra koji žele da izazovu bilo šta negativno u našoj zemlji. Imali smo otvorene pozive kvazi elite, Šolakovih profesora i novinara, na ocepljenje Vojvodine i stvaranje vojvođanske nacije. Kada imate ljude koji to govore javno u etru, a nemate nikakve sankcije, samim tim rušite ustavno uređenje zemlje. Onda je logično da neki sponzori da li sa Kosova ili iz nekih drugih "prijateljskih" zemlalja imaju različite ideje kako mogu da izaovu neku nestabilnost u Srbiji. Videli smo kako Dragan Đilas reaguje kada mu se uputi bilo kakva kritika, pa čak i od njegovog analitičara -rekao je Milovanović.